Gaan we na corona weer terug naar de offline wereld? Mijn visie op online beurzen en events

Geplaatst op

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik begin dat online gedoe alweer behoorlijk beu te geraken. Op zich best leuk hoor dat thuiswerken, en je hebt nog eens tijd voor iets anders.

Maar mijn hond Pika legt als ik aankom lopen al quasinonchalant haar poten voor haar ogen. Moet ik nou alweer wandelen? Laat me nou toch eens met rust! En dan heb ik het nog over de gemakkelijkste huisgenoten van ons thuiswerkers… Omdat iedereen de hele dag bovenop elkaars lip zit, verwachten pessimisten een explosie aan echtscheidingen. Optimisten trouwens een babyboom.

Omdat de beurzen op dit moment zijn afgelast ontstaan er allerlei creatieve initiatieven. En ook de roep om virtuele events klinkt ineens weer sterker dan voorheen. Virtuele beurzen als antwoord op de corona crisis, want ja, beurzen hebben hun langste tijd nu wel gehad. Toch?

Alhoewel ik natuurlijk nogal een “verleden” heb als het gaat om beurzen en live events, besloot ik met open vizier mij eens te verdiepen in deze virtuele beurzen. Om er zo goed mogelijk een mening over te kunnen vormen. Mijn vooroordelen zou ik daarbij allemaal over boord kieperen.

Er zijn verschillende virtuele events en platformen waarbij “online” een beurs wordt gesimuleerd. Zowel van aanbieders van dergelijke online platformen (bijvoorbeeld www.virtwayevents.com), als ook van virtuele exposanten zoals bijvoorbeeld de virtuele motorshow in Geneve van Volkswagen.

Geloof me, ik heb het echt geprobeerd. Echt mijn best gedaan om hier toekomst in te zien. Maar ik vind het helemaal niks. Of nee, wacht, dat zeg ik verkeerd. Ik vind het wél wat, vind het erg mooi zelfs en zie er zeker ook de toegevoegde waarde van voor bepaalde marketing toepassingen.

Maar met beurzen heeft het echt helemaal niets te maken. Want bij beurzen gaat hem om mensen. Om echte contacten, om het prikkelen van zintuigen, om gevoel, om beleving. Om sámen. En precies al die dingen mis ik bij deze online events.

Ik hoop dan ook dat deze situatie waarbij echte contacten zoveel mogelijk vermeden dienen te worden, zo snel mogelijk voorbij is. Volgens de geleerden moeten we echter nog even de tanden op elkaar zetten en volhouden. Zodat we daarna weer goed en gezond de draad naar het echte offline leven kunnen oppakken, inclusief échte beurzen.

Blijf gezond en positief!

Michel Rijnberg

Ben jij nu al bezig met de voorbereiding van een of meerdere “post-corona beursdeelnames”, en wil je daarbij meer dan alleen maar een mooie stand, en een beurs die je aantoonbaar meer oplevert? Stuur me dan een kort berichtje voor een vrijblijvend telefonisch “corona-proof’ kennismakingsgesprek. 

 

Terug naar het overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *