De 1,5 meter beursstand (hoe beursstands er na de corona crisis uit moeten zien)

Geplaatst op

Onlangs toonde mijn collega en co-trainer Egon van de Kamp al zijn ideeën over een “corona-proof” beursstand. Samen met een van mijn opdrachtgevers ben ik verder gaan discussiëren over hoe zo’n stand eruit zou moeten zien. Of uit zou kunnen zien, want de discussie loopt nog.

Als resultaat van deze discussie heb ik een aantal standdesigns gemaakt voor de “1,5 meter beursstand”. Deze moet m.i. zo ontworpen zijn dat de 1,5 meter afstand tussen bezoekers en stand personeel een automatisch gegeven is. Daarnaast denk ik aan de volgende elementen:

  • Beschikbaarheid van desinfectiegel – hiervoor kunnen we bijvoorbeeld op de hoek of hoeken van de stand een display plaatsen
  • Communicatie van hygiëne-richtlijnen op de stand
  • Grotere / diepere balies and tafels, ook weer bedoeld om de 1,5 meter fysieke afstand te garanderen. Dus niet de standaard statafels zoals we die vaak gebruiken op stands, maar aangepast meubilair
  • Plexi platen op bijvoorbeeld balies of meubilair
  • Geen afgesloten vergaderruimten, maar open trefpunten waar bezoekers kunnen zitten en praten, ook weer op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Signing op de vloer van de stand, enerzijds om bezoekers te attenderen op het bewaren van een veilige afstand, anderzijds om deze afstand ook goed zichtbaar te maken.

Vermoedelijk zijn er echter nog andere ideeën, mogelijkheden en aandachtspunten voor de corona-proof beursstand. Hoe zit het bijvoorbeeld met catering op de stand? Of het uitdelen van folders en premiums?

Ik ga graag met je in discussie over wat nou precies het beste en meest succesvolle beursstand ontwerp is. Niet alleen om een zo goed mogelijk beursresultaat te behalen, maar ook om in de “Corona exit-fase” bezoekers en standbemanning optimaal te beschermen.

 

 

 

Terug naar het overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *